BIO cukier kokosowyBIO cocount sugar
Bogaty skład witaminowy i mineralny sprawia ,że cukier kokosowy jest zdrowszą wersją słodzików, dostarczając organizmowi wielu cennych składników.
Cukier kokosowy składa się w ¾ z sacharozy a resztę stanowią glukoza i fruktoza.
Indeks glikemiczny cukru kokosowego jest stosunkowo niski i wynosi 35, więc nie powoduje skoków poziomu cukru i stężenia insuliny we krwi. Dzięki temu może być stosowany przez diabetyków, stabilizując poziom glukozy we krwi.
Ponadto charakteryzuje się wysoką zawartością żelaza.
Posiada łagodny, karmelowo-kokosowy smak oraz przyjemny zapach I dlatego świetnie sprawdza się jako aromatyczny dodatek do kawy i deserów.
Można go stosować na ciepło i na zimno jako składnik ciast i ciasteczek, drinków i koktajli oraz słodkich sosów.
W wypiekach stosuje się go tyle samo co białego cukru gdyż wykazują równy poziom słodkości.
Cukier kokosowy pasuje do dań pikantnych oraz słodko-kwaśnych .
Sposób użycia: Stosować jako zamiennik cukru do słodzenia kawy, herbaty, oraz innych ciepłych i zimnych napojów, koktajli, deserów, do pieczenia i gotowania oraz jako ozdobna posypka do dań.
Składniki: 100% BIO cukier kokosowy
BIO cukier kokosowy to produkt ekologiczny pochodzący z gospodarstwa ekologicznego, w którym nie stosuje się środków chemicznych.
Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu, w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu.