![]()
Bromelaina jest enzymem trawiennym, należącym do grupy hydrolaz, który wspiera proces trawienia białek dostarczanych z dietą. Bromelaina Solgar pochodzi ze świeżych ananasów, a specjalny proces jej pozyskiwania pozwala na zachowanie w stanie nienaruszonym wszystkich jej właściwości enzymatycznych.
Właściwości • Bromelaina jest naturalną mieszaniną enzymów, które wspierają proces trawienia białek dostarczanych wraz z dietą.
• Bromelaina w badaniach in vitro wykazuje właściwości obniżające liczbę płytek krwi i ich agregację.
Wskazania• Dla osób, które chciałyby uzupełnić dietę w enzymy trawienne pochodzenia roślinnego.
Składniki ![]()
Maltodekstryna,
substancje wypełniające: celuloza, kwas cytrynowy;
substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza;
stabilizator: guma celulozowa usieciowana;
substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu;
emulgator: lecytyny (soja).
*GDU (ang. Gelatin Digesting Units – Jednostki Trawienia Żelatyny) – jednostki aktywności enzymatycznej bromelainy.
Sposób użyciaPorcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe dwie (2) kapsułki dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
WażneNie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety.
Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore, powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem.
Informacje dodatkoweProdukt bezglutenowy.
Nie zawiera: pszenicy, produktów mlecznych, drożdży, substancji słodzących, aromatów, barwników.
Niska zawartość cukrów i soli.
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu suchym, ciemnym, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Dystrybutor: Solgar Polska Sp. z o. o.